Spannende thrillers lezen

Ben je gek op lezen en lees je het liefst thrillers? Dan heb je een ruime keuze aan boeken die je kunt lezen. Maar hoe vind je nu een thriller die je echt spannend vindt en die je aanspreekt? En wat is een thriller nu eigenlijk precies?

Kenmerken van thrillers

Een thriller kent diverse verschijningsvormen. Dit zijn een boek, een film of een toneelstuk. Voor alle soorten geldt dat ze spannend zijn en de lezer of kijker wordt meegevoerd in een verhaal waarin actie en gevaar centraal staan. Een thriller in boekvorm gaat vaak over een held die het opneemt tegen een schurk maar kan ook gaan over een misdaad die gepleegd is en die opgelost dient te worden. Indien de dader niet bekend is wordt de lezer meegevoerd in het hele proces om te ontdekken wie het nu eigenlijk gedaan heeft en draait het plot daar altijd om.

Verschillende technieken om de thriller spannend te maken

In een thriller wordt altijd getracht de spanning zoveel mogelijk op te voeren. Dit nodigt uit tot verder lezen omdat je natuurlijk wel wilt weten hoe het afloopt. Om het verhaal zo spannend mogelijk te maken worden verschillende technieken gebruikt zoals een cliffhanger of verrassende elementen die je als lezer niet altijd ziet aankomen.

Thrillers van een bepaalde auteur

Als je graag thrillers leest zul je merken dat het aanbod erin groot is. Hoe kies je nu een thriller die voor jou de moeite waard is om te lezen en die je lang in spanning weet te houden? Een manier om dit te doen is iedere keer voor een thriller van dezelfde auteur te kiezen. Als je eenmaal een boek van een bepaalde schrijver hebt gelezen weet je hoe zijn of haar schrijfstijl is en of deze je aanspreekt. Als je het een goed boek vond dat je hebt gelezen zul je de volgende keer dat je een thriller zoekt niet nalaten om ook even een kijkje te nemen bij de andere pennenvruchten van deze auteur. Veel mensen kunnen dan vaak ook nauwelijks wachten tot het nieuwste boek van hun favoriete auteur het daglicht ziet.

Vraag om meer informatie voordat je kiest

Heb je niet echt een favoriete schrijver of wil je graag eens een ander genre proberen maar weet je niet goed welk boek daarbij te kiezen? Kijk dan eerst online rond welke nieuwe boeken er recent verschenen zijn. Dit kunnen van origine Nederlandstalige boeken zijn maar er verschijnen ook veel vertalingen van boeken die oorspronkelijk in een andere taal geschreven zijn. De meeste boekhandels hanteren een top tien van populaire boeken waaruit je een keuze kunt maken. Grote kans dat een boek uit deze lijst ook jou aanspreekt zoals het reeds bij anderen deed. De top tien verandert met regelmaat omdat er steeds weer nieuwe thrillers uitgebracht worden. Vraag ook eens bij medelezers en liefhebbers om tips. Als je op zoek bent naar een thriller over een bepaald thema kunnen zij je daar vaak ook mee helpen. Ook de medewerkers van de boekhandel kunnen je adviseren als je op zoek bent naar een goede thriller. Zo vind jij een spannende thriller die je boeit van begin tot eind.