De voordelen van een laptop op school

De voordelen van een laptop op school

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen; laptops op school, een echte must-have anno 2024. Een laptop op school brengt vele voordelen met zich mee en is dan ook een essentiële tool voor educatieve vooruitgang. Bied jouw kind ook deze voordelen en mogelijkheden!

Hieronder 3 redenen waarom een laptop op school onmisbaar is voor jouw kind!

  1. Structuur: door het gebruik van laptops in het onderwijs hebben leerlingen al hun studiemateriaal op één plek. Nooit meer aantekeningen kwijtraken, want die kunnen ze eenvoudig opslaan, net zoals hun rooster en persoonlijke agenda. Ook kan het onderwijsmateriaal makkelijk opgeslagen worden op de laptop, en hoeft dit dus niet meer mee gesjouwd te worden naar school. Kortom: leerlingen hebben gemakkelijk toegang tot informatie op één plek. Zelfs vanuit huis! Zo kan er ook gemakkelijk samengewerkt worden na school.
  2. Milieuvriendelijk: door gebruik te maken van een laptop kunnen ze weer vele jaren vooruit, zonder dat er fysieke schoolboeken nodig zijn. Geen schoolboeken betekent geen papierverbruik, wat weer goed is voor het milieu. Zo gaat een laptop ook vele jaren mee, en hoeft maar één keer aangeschaft te worden. Ook kan lesmateriaal makkelijk worden bijgewerkt, wat voorkomt dat bijvoorbeeld verouderde schoolboeken worden weggegooid.
  3. Personalisatie/efficiëntie: Door het gebruik van een laptop in het onderwijs kan elke leerling in zijn of haar eigen tempo werken en het studiemateriaal verkennen. Op deze manier kunnen leerlingen makkelijker onderwijs volgen op eigen niveau en tempo, zonder dat hier onderling onderscheid in wordt gemaakt. Zo kan men leren op een tempo dat bij hen past, met materialen die bij hun specifieke behoeften past. Dit is een stuk moeilijker te realiseren met een standaard schoolboek. Interactieve mogelijkheden die niet mogelijk zijn met traditionele boeken, denk aan multimediale content.

Bescherming tegen onvoorziene omstandigheden

Door de uitgebreide dekking bij Smart2scool hoef je je geen zorgen te maken over het apparaat. De toekomstige laptop voor op school verzeker je eenvoudig bij Smart2scool. De dekkingsperiode bedraagt 2 jaar, waarvan het eigen risico €75 bedraagt. Dit bedrag wordt bij schade in rekening gebracht via iDeal. Indien de laptop vergoed moet worden, kan de gebruiker een gelijkwaardig product terug verwachten. In de eerste twee jaar wordt er niets van de laptop afgeschreven. In het derde jaar begint de afschrijving van 20% en in het vierde jaar bedraagt dit 30% van de totale nieuwwaarde. Je apparaat is dan beschermd tegen brand, diefstal en vochtschade.

Wat past bij jou?

Bij Smart2scool hebben ze alle opties wat past bij het gebruik van uw kind. Een chromebook, macbook of toch een windows laptop? Maar ook voor een tablet zit je bij Smart2scool goed. Gaan ze vanuit school vooral online en in de cloud werken? Kies dan voor een Chromebook! Toch liever de mogelijkheid ook offline te werken? Dan zijn een laptop of macbook een betere keuze.